Leasing / renting

Wat is een autoleasing?

Het is een structuur waarbij een bedrijf (de leasinggever) een auto koopt en hem tegen betaling voor een overeengekomen periode ter beschikking stelt van een klant (de leasingnemer). Na die periode koopt de leasingnemer de wagen tegen de residuele waarde of hij geeft de wagen aan de leasinggever terug, alnaargelang wat werd overeengekomen.  


Welke formules bestaan er?

Voornamelijk twee grote formules: de financiële leasing en de operationele leasing. Er bestaan nog andere overeenkomsten voor de 'huur' van een auto, maar die sluiten in grote trekken aan bij één van de twee grote formules. 

 

Wat is financieringshuur?

Dat is hetzelfde als financiële leasing.

 

Wat is renting?

Dat is operationele leasing of lange-termijnverhuur. CIACfleet is actief in zowel de renting, als in de financiële leasing

 

Wat kenmerkt de operationele leasing of renting (=lange-termijnverhuur)?

In een operationele leasing wil de leasingnemer geen wagen aankopen, maar voor een bepaalde periode een wagen gebruiken.

Die periode moet niet overeenstemmen met de economische levensduur van de wagen.

Hier draagt de leasinggever het economische risico. Hij sluit wel een contract van een vooraf afgesproken termijn met de leasingnemer, waardoor die het economisch risico binnen die termijn draagt. Het wordt dus een gedeeld economisch risico.

 

Bij operationele leasing beschikt de leasingnemer zelden over een aankoopoptie op het einde van het contract.

Bij renting of operationele leasing is het vaak zo dat de leasinggever ook bijkomende diensten (verzekering, onderhoud, herstellingen, vervangwagen,...) op zich neemt. CIACfleet gaat daarin nog een stap verder en verzekert ook de bestuurder. 

 

Wat kenmerkt de financiële leasing?

De leasinggever is hier louter financier. De leasingnemer geeft specifieke instructies over de wagen die hij wil, en de leasinggever koopt die wagen voor hem. De leasinggever verhuurt de wagen voor de economische levensduur aan de leasingnemer. De leasingnemer draagt het economisch risico. Hij moet dus ook zelf zorgen voor verzekering, onderhoud, herstelling...

Vraag geheel vrijblijvend een offerte of contacteer ons voor meer info.

U geniet meteen van onze persoonlijke aanpak en onvangt altijd een oplossing op maat van uw behoefte.

Prijzen vermeld op de website zijn altijd exclusief BTW, louter indicatief, niet bindend en onder voorbehoud van drukfouten.
CiacFleet bv © 2024. All Rights Reserved | Privacy | Website by KMOSites
0--0wachten