Het duurzaam mobiliteitsaanbod van CIACfleet helpt klanten #goedopweg
Tijdens de Week van de Mobiliteit, die dit jaar plaatsvindt van 16 tot 22 september, zet CIACfleet zich opnieuw in voor bewuster autogebruik en duurzamer vervoer. Dit sluit perfect aan bij onze jarenlange inzet voor een groene toekomst.
Tijdens de Week van de Mobiliteit, die dit jaar plaatsvindt van 16 tot 22 september, zet CIACfleet zich opnieuw in voor bewuster autogebruik en duurzamer vervoer. Dit sluit perfect aan bij onze jarenlange inzet voor een groene toekomst.
Tijdens de Week van de Mobiliteit zet het organiserende Netwerk Duurzame Mobiliteit mensen #goedopweg op het gebied van vervoer. De verhoging van de verkeersveiligheid, het bevorderen van het fietsen en stimuleren van milieuvriendelijk verkeer zijn onder ander de thema’s op de agenda. Voor CIACfleet is dat duurzame karakter binnen mobiliteit een absolute prioriteit.
In de afgelopen decennia heeft CIACfleet zich steeds geprofileerd als een bedrijf dat evolueert met de veranderende mobiliteitsbehoeften van hun klanten. Vandaag de dag is duurzame mobiliteit een absolute prioriteit binnen het fleet management. We willen niet alleen dat onze klanten groener rijden, maar ook dat ze zich op de meest ecologische en efficiënte manier kunnen verplaatsen."
Via de mobiliteits app – in samenwerking met Shell/Olympus– kan je een routebeschrijving opvragen en via enkele klikken tickets voor het openbaar vervoer bestellen of een parkeerticket aanschaffen. Ook autodelen kan op een-twee-drie. We passen deze mobiliteitsapp flexibel aan de reële behoeften van onze klanten aan en aan die van de maatschappij.
Maar daar stopt het niet. Elektrificatie is een andere pijler waar we actief aan werken. CIACfleet begeleidt klanten bij het vinden van de ideale mix van voertuigen, waarbij we samen kijken naar de meest duurzame opties om hun wagenpark te elektrificeren. Dit doen we in nauwe samenspraak, zodat de overstap naar elektrisch rijden zo soepel mogelijk verloopt.
Met deze aanpak bewijst CIACfleet dat we niet alleen denken aan de mobiliteitsbehoeften van vandaag, maar ook aan de toekomst van onze planeet. Samen zetten we de volgende stap richting een duurzamere wereld.
share:
Nieuwe referentiewaarden VAA voor 2025
Het nieuwe jaar staat voor de deur en daarmee gaan traditiegetrouw enkele veranderingen gepaard. Dat is dit jaar niet anders want, zoals vorig jaar, veranderen de fiscale regels voor bedrijfswagens. De belastingtarieven worden aangepast, met als doel de belastingdruk te verschuiven naar minder milieuvriendelijke voertuigen. Deze veranderingen hebben grote gevolgen voor bedrijven. Het kan een uitdaging zijn om de juiste voertuigen te kiezen die zowel financieel als ecologisch voordelig zijn. Dit artikel legt uit wat de nieuwe regels betekenen en hoe uw bedrijf zich hierop kan voorbereiden.
Wat is het Voordeel Alle Aard (VAA)?
Het VAA is de belasting die een werknemer moet betalen wanneer hij of zij een bedrijfswagen (ook) voor privédoeleinden gebruikt. Dit voordeel wordt jaarlijks berekend, gebaseerd op verschillende factoren zoals de catalogusprijs van het voertuig, de CO2-uitstoot; de leeftijd van het voertuig... De overheid wil de belastingregels voor bedrijfswagens nog strikter koppelen aan de CO2-uitstoot van voertuigen, wat gevolgen heeft voor de kosten die zowel werkgevers als werknemers moeten dragen.
De veranderingen voor 2025: Wat moet u weten?
Vanaf 2025 worden de referentiewaarden voor het VAA opnieuw aangepast. Het grootste verschil is de sterkere nadruk op de CO2-uitstoot van voertuigen. Dit betekent dat voertuigen met een lage CO2-uitstoot, zoals elektrische voertuigen en hybride wagens, belastingvoordelen bieden voor de werknemer, terwijl voertuigen met een hogere uitstoot, zoals benzine- en dieselwagens, juist duurder worden voor zowel werknemer als werkgever.
Het minimumbedrag voor VAA in 2025
Een belangrijke wijziging in 2025 is de invoering van een nieuw minimumbedrag voor het VAA. Dit betekent dat er een vast bedrag wordt geheven, zelfs als een voertuig zeer goedkoop is of weinig CO2 uitstoot. Het nieuwe minimumbedrag voor 2025 werd onlangs bekendgemaakt en bedraagt 1650 euro per jaar. Dit betekent een stijging van meer dan 3% ten opzichte van 2024.
De rol van operationele leasing
Operationele leasing biedt bedrijven de mogelijkheid om voertuigen te leasen zonder zich zorgen te maken over eigendom en afschrijving. Dit is bijzonder voordelig in het licht van de veranderende belastingregels. Bedrijven kunnen hun wagenpark flexibeler aanpassen, zodat ze altijd beschikken over voertuigen die voldoen aan de laatste regelgeving en belastingvoordelen bieden.
Wat betekent dit voor u?
Als uw bedrijf momenteel voertuigen leaset, moet u zich goed voorbereiden op de veranderingen die in 2025 ingaan. Door samen te werken met CIACfleet, kunt u niet alleen de belastinglast voor uw werknemers optimaliseren, maar ook uw wagenpark verduurzamen en uw bedrijf helpen te voldoen aan de steeds strengere milieu-eisen. We bieden flexibele contracten en maatwerkoplossingen die passen bij de specifieke behoeften van uw bedrijf.
Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe CIACfleet uw bedrijf kan helpen om op de juiste manier in te spelen op de veranderingen in de sector. Laat ons u helpen bij het verduurzamen van uw wagenpark, terwijl u tegelijkertijd financieel profiteert van de nieuwe belastingvoordelen. Contacteer ons nu voor een persoonlijk adviesgesprek!
share: